Datuve :: Forums :: Arhīvs :: Kā kļūt par datortehniķi?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 306

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 306

Datuve.lv video
Top.LV

Kā kļūt par datortehniķi?

Ievietoja: murame @ 2012.06.06 22:58  

Sveiki.
Noteikti ir jau bijusi kāda līdzīga tēma, bet meklētājs nav pārāk izpalīdzīgs.
Ja es vēlos kļūt par profesionālu datortehniķi - kas būtu jādara? Izskatot sludinājumus, pamanīju, ka augstākā izglītība netiek prasīta, galvenais ir prasmes. Arī augstākās izglītības iespējas šajā nozarē nav pārāk plašas. Tad kā veiksmīgāk iegūt šīs zināšanas? Iet studēt? Varbūt ir kādas darbavietas, kur ņem cilvēkus ar pamatzināšanām un apmāca tālāk?
Ideālā variantā vēlētos dzirdēt viedokli no kāda, kurš pats strādā šajā sfērā.

Komentāri:

#1 Haiduk @ 2012.06.06 23:03

gribēju ieteikt lizardu, bet tad sapratum ka viņš ir pasists un no tāda neko nevar iemācīties.

#2 AndrisIT @ 2012.06.07 00:09

1. Debīli priekšnieķeļi prasa augstāko izglītību. Pie tam ir čupām nedapistu RTU absolventu kas pat RAM moduļus nejēdz kārtīgi ielikt.

2. Ir lielas aizdomas ka datori nav tava sirdslieta un tāds padumjš meistariņš ar divām kreisajām rokām vien sanāks.

Pavadi pie datora 12 stundas dienā pāris gadus no vietas, zināsanas pašas atnāks.

#3 albertinio @ 2012.06.07 00:19

Spriežot pēc forumiem un koment';ariem portālos - kompji ir katram daunelim
un nedapistenītim. bet nauda ir tikai retajam appisējam.

#4 3Dklucis @ 2012.06.07 07:12

Tur jau tā lieta "retajam apisējam"ne meisteram:)!
Talab jau biju galu galā spiest pats izprast  elementarās lietas  un sapratu ka cilvēku  vai ka  viņu sauc "nedapistenis"vinu var aptīt ap stabu kurš vēl nemaz nav ierakts:)!

#5 klusaisjurka @ 2012.06.15 12:17

es esmu ļoti labs un atzits speciālists, pie manis var nākt uz apmācību, par atiecīgu samaksu! Ja kas PM!

#6 Cincelnetti @ 2012.06.15 13:20

Kas tevi atzina? Kaimiņu Vera, kurai peles bumbiņu notīriji?

#7 Rednex @ 2012.06.15 13:30

Pats savā laikā biju reāla amatiera līmenī, tik cik mājās instalēju datorus, bet tad bija lattelekomā konkurs uz lietotāju atbalsta vietu, sataisīju gudru seju atbildēju ar standarta atbildēm un notika brīnums, mani paņēma. Tad protams sākās pats jautrākais, bija kabinets ar ar datoru kaudzēm, tad nu urbu cauri, eksperimentēju, daudz lasīju, bija arī kolēģi kuriem nekautrējos prasīt, tā nu tur gadus 10 veiksmīgi nostrādāju, beigās apkalpoju arī firmas ārpus telekoma. Tā kā speciālā izglītība ir laba lieta, bet pieredzei arī nav maza nozīme, galvenais lai kāds tev notic un dod iespēju, kaut vai sākumā  padot meistaram skrūvgriezi par to nesaņemot algu.

#8 klusaisjurka @ 2012.06.15 13:33

Cincelnetti rakstīja:

nu ko tu lecies, sienāzi!!??

#9 albertinio @ 2012.06.15 14:01

Cincelnetti rakstīja:

nu Latvijas emigrant, kā sūdi škūrējas ārzemēs?

#10 jurro @ 2012.06.15 14:09

Ko, Betons ārzemēs ? Nesmīdini, lai sēnes lasītu,  tās taču jāprot atšķirt no aluspudeļu korķiem :D.

#11 albertinio @ 2012.06.15 15:16

jā tā baumo, ka Dānijā vai Īrija mūsu gudrākais cilvēks, lielākais IQ īpašnieks darot tur melno darbu :D Latvijā visus esot izbesijis

#12 klusaisjurka @ 2012.06.15 15:39

butu kādam no jums vismaz puse zināšanas kas ir betonam.....kladzināt tik zin te visi.....

#13 albertinio @ 2012.06.15 15:51

jā, jā. ja šis būtu tāds profs tad jau sen strādātu starptautiskā IT firmā vadošā amatā ar lielu algu nevis strādātu melno darbu un dir$tos forumos

#14 Cincelnetti @ 2012.06.15 16:33

A ko tu proti? Izņemot bezjēdzīgu pļūtīšanu šajā forumā?

#15 albertinio @ 2012.06.15 16:40

Eu, dusmīgais :D Es esmu emulators, māku spēlet kvalieres, labot kompjus un daudz ko citu, bet pamatnodarba man ir celtnieks. Mūrēju, špaktelēju, flīzēju. Man te pa blokmāja mūrēšanu maksā 20ls m^3. Savus piecus kubus dienā maucu , kad nedzeru. 100ls dienā pārejo atmetu palīgstrādniekiem un savi 50-60ls dienā man paliek. Tā kā turpini šķūrēt kūtī sūdus tur Irija vai Danija :D

#16 zombis @ 2012.06.15 16:41

es ātrumā šo virsrakstu izlasīju "Kā kļūt par topmodeli?":D

#17 Cincelnetti @ 2012.06.15 18:38

Klauns un dirsējs. Es piedalos rūpnīcas būvēšanā un meanwhile pakonsultēju kā pareizi tīklu izveidot, visādiem Cisco klauniem.
Bet nu es neuztic;etu māju būvēt tādam daunim kurš pat skaitīt neprot un lielās par to forumā. Karkala ar 5 nickiem, atkarkalē manus tekstus. Papagaiļklauns ritīgs.

#18 klusaisjurka @ 2012.06.15 22:41

albertinio rakstīja:

jā, jā. ja šis būtu tāds profs tad jau sen strādātu starptautiskā IT firmā vadošā amatā ar lielu algu nevis strādātu melno darbu un dir$tos forumos

kā katrs savas zināšanas prot izmantot tas ir pavisam cits jautājums......juuus tuvredziigie tauri....mljeeeee

visi te seez un pļutii, neviens sevis cieniigs cilvēks šeit netērētu savu laiku...dauni!!!

#19 albertinio @ 2012.06.15 22:51

Cincelnetti rakstīja:

Klauns un dirsējs. Es piedalos rūpnīcas būvēšanā un meanwhile pakonsultēju kā pareizi tīklu izveidot, visādiem Cisco klauniem.
Bet nu es neuztic;etu māju būvēt tādam daunim kurš pat skaitīt neprot un lielās par to forumā. Karkala ar 5 nickiem, atkarkalē manus tekstus. Papagaiļklauns ritīgs.

Eu bomzi. Kādu rūpnīcu ta būvē? kūti? tu drošvien tur pienes ķieģelus un javas spaiņus celtnieks atradies :D Varu iedomāties kā tur iesaki tīklu veidot :betons: eu, jūs nedapistie daņi, dauņi, neiznēsāties kuņasbērni viss tavs ieteikums. Neuzticētu māju būvēt? Pimpīt, tu sev māju nekad neuzbūvēsi bomzi, turpināsi sēdēt savā sūda dzērves ielas dzīvoklī, skaties, ka tev tur kāds kamer projam Danija kluci zem paklaja nenoliek :D Ko tu vēl ņeņemtu darbā? Tu pats sev darbu nevari atrast , kur nu vēl citiem dot. Ej labāk paklausies Latvijas darbadevēju atsauksmes par sevi nevienā darbā tevi ņenem .. lūk tā nedapistenīti! Un jā ej tak beidzot nokniebties, izskatās ka kādus 10 gadus neesmu dabujis uzvilcies :D ee toties es 3 vecenes nedela nemu :D ee, beton, sen jau esi aseksualis?

#20 klusaisjurka @ 2012.06.15 22:55

albertinio rakstīja:

Cincelnetti rakstīja:

Eu bomzi. Kādu rūpnīcu ta būvē? kūti? tu drošvien tur pienes ķieģelus un javas spaiņus celtnieks atradies :D Varu iedomāties kā tur iesaki tīklu veidot :betons: eu, jūs nedapistie daņi, dauņi, neiznēsāties kuņasbērni viss tavs ieteikums. Neuzticētu māju būvēt? Pimpīt, tu sev māju nekad neuzbūvēsi bomzi, turpināsi sēdēt savā sūda dzērves ielas dzīvoklī, skaties, ka tev tur kāds kamer projam Danija kluci zem paklaja nenoliek :D Ko tu vēl ņeņemtu darbā? Tu pats sev darbu nevari atrast , kur nu vēl citiem dot. Ej labāk paklausies Latvijas darbadevēju atsauksmes par sevi nevienā darbā tevi ņenem .. lūk tā nedapistenīti! Un jā ej tak beidzot nokniebties, izskatās ka kādus 10 gadus neesmu dabujis uzvilcies :D ee toties es 3 vecenes nedela nemu :D ee, beton, sen jau esi aseksualis?

tu uz ielas ar spēj tik daudz izpļūtīt, vai esi varonis tikkai aiz ekrāna?????

#21 albertinio @ 2012.06.16 00:06

eee, kas tu kads advokats betonam vai ari suukaa vinam?

#22 albertinio @ 2012.06.16 00:19

eu, beton labak skaties ka es tuse un kadas man vecens http://www.youtube.com/watch?v=-_ZbRUMs-i4&feature=relmfu

#23 3Dklucis @ 2012.06.16 00:36

Cincelnetti rakstīja:

Opā:DLopiņ mīlis  uzradies!!!no kādiem tīkliem jus to rūpnīcu  buvējat-?Tagat  jauna tehnaloģija kura ņemta no veciem amatniekiem  zirnekļiem:D-Jūs tur noteikt no  kautkādām  sieviešu kapron  zeķēm  tos tiklus  taisiet...:)

#24 klusaisjurka @ 2012.06.16 09:23

albertinio rakstīja:
[quote]eee, kas tu kads advokats betonam vai ari suukaa vinam?[/q

nu pēdējais pletka

#25 Cincelnetti @ 2012.06.16 10:30

Bet nu tāda ir foruma politika - lai dauņi izpaužās.
Tādam mēslam par mdadm noteikti nau ko teikt.

#26 3Dklucis @ 2012.06.16 12:52

Nu uzadīji fabrīku!?:)

#27 klusaisjurka @ 2012.06.16 12:55

es aizvakar redzēju citplanētiešus, man ir kontakti tagad ar viņiem.....

#28 zombis @ 2012.06.16 13:36

seksuāli?

#29 klusaisjurka @ 2012.06.16 13:38

zombis rakstīja:

seksuāli?

nu katrs jau vārdu "kontakts" vērtē pēc savas samaitātības pakāpes....par ko gan citu tu vispaar spēj domaaat..nabagaa dvēselīte!!!

#30 albertinio @ 2012.06.16 19:41

eu, beton, kad tev bus vecene? btw, sveicam musu  IT meister ar 32 gadinu sasniegsanu, daudz dzive panacis esi :DDDD

#31 anrijzz @ 2012.06.16 20:19

klusaisjurka rakstīja:

Nesajauci logu ar spoguli?
Emm jā.. Tu saki, ka neviens sevis cienīgs cilvēks te netērētu šeit laiku.. Tad ko pats te dari?

#32 3Dklucis @ 2012.06.16 23:01

klusaisjurka rakstīja:

Nu tad jau šķīvīti aizrunāji,vai tikai  viņu maukas!?

#33 3Dklucis @ 2012.06.16 23:09

anrijzz rakstīja:

klusaisjurka rakstīja:

Emm jā.. Tu saki, ka neviens sevis cienīgs cilvēks te netērētu šeit laiku.. Tad ko pats te dari?

Tieši te jau  ir  tā istā izklaide ---Cienīgs jenots vienmēr te  iemetīs acis un uzjautrināsies:D!!!

#34 klusaisjurka @ 2012.06.17 18:13

anrijzz rakstīja:

klusaisjurka rakstīja:

es esmu IT pasaules guru, es esmu visur un man ir jābut visur....

#35 klusaisjurka @ 2012.06.17 18:14

3Dklucis rakstīja:

klusaisjurka rakstīja:

tu puisīt ar tādu muti maizi arī ēd???

#36 albertinio @ 2012.06.17 22:04

Cincelnetti rakstīja:

man patīk kā par taviem rakstiem cepās . :D Tas ir uzjautrinoši, mīļumiņ

#37 3Dklucis @ 2012.06.18 00:02

klusaisjurka rakstīja:

3Dklucis rakstīja:

klusaisjurka rakstīja:

tu puisīt ar tādu muti maizi arī ēd???

Nē tantuk- man  dirsā divi zobi:D!

#38 3Dklucis @ 2012.06.18 00:04

albertinio rakstīja:

Cincelnetti rakstīja:

man patīk kā par taviem rakstiem cepās . :D Tas ir uzjautrinoši, mīļumiņ

It sevišķi ka  šis citus saukādams pa  nedapisteņiem ir kļuvis pats par nedapisteni:D!

#39 ITdauns @ 2012.06.18 23:36

Hmm....Protams, interesanti, kad "betons" ar sevi sarunājas, bet veselīgāk būtu, ja saēņemtu atbildes!Pateicos Jurro!Viņa atbildes palīdz.Jautājumu uzdod, lai uzzinātu!

#40 anrijzz @ 2012.06.19 00:52

Vajag daudz grabažiņu un cilvēku ar kuru konsūltēties pa skype vai mob.tel un viss notiks.. Savāc kādus pāris PC ar 3.pentiumu un močī.. Jauc, liec kopā, instalē, cīnies ar dēmoniem.. Yeah.. Būs okē.. Ja vēlme, tad uzjautā man nr PM un kaut pa sms palīdzēšu.. Man zz starpcitu..

#41 Asmodeus @ 2012.06.19 02:04

Nedaudz par PHP- Pirdienu Halāta Pēcpusē>>> http://www.php.net/manual/en/install.windows.commandline.php

#42 zombis @ 2012.06.19 19:16

par datortehniķi nevar kļūt, par datortehniķi ir jāpiedzimst

#43 Spook87 @ 2012.06.20 14:43

zombis rakstīja:

Nemuldi! Ja cilveekam tieshaam ir veelme tad varii arii kljuut..pats arii nepiedzimi ar IT prasmeem galvaa..tikai vai veerts dziivi izniekot pie datoriem? Iipashi sievietei..lemiet pashi..

#44 anrijzz @ 2012.06.20 21:00

Spook87 rakstīja:

zombis rakstīja:

Nemuldi! Ja cilveekam tieshaam ir veelme tad varii arii kljuut..pats arii nepiedzimi ar IT prasmeem galvaa..tikai vai veerts dziivi izniekot pie datoriem? Iipashi sievietei..lemiet pashi..

Vērts jau nav, bet kādam tač vajag viņus arī labot..
Ja savām vajadzībām vēlas mācīties tad ok, bet pūt dienu dienā pie datoriem.. Nu nez..

#45 usver @ 2012.06.20 22:03

izlasīju komentārus, cilvēkam no malas tā arī skaidrāks nepaliktu.

1) iemācies izdarīt pamatlietas. Atpazīt mātesplates/ramus/procesorus, ielikt-izņemt-nomainīt detaļas, upgreidot datora daļas, saprotot, kas ar ko ir savietojams. Pārspraust kabeļus (vismaz IDE master-slave atpazīt, primary-secondary. saprast, kā no tām atkarīga ātrdarbība. ("Build your own Pentium 3 PC" - baigi laba grāmata, ja zini maz).
Diagnosticēt detaļu stāvokli, atrodot bojāto detaļu. Saprast, vai RAMs, cietnis, mācplate darbojas kā nākas, klausoties pīkstienos, skatoties uzvedībā un simptomos, piespraužot citas daļas. Skatīties temperatūras, saprast, vai tās ir normālas un cik zemu tās var dabūt, lai būtu normāli.

Saskaldīt cietņus, atjaunot dzēstos datus un bojātās partīcijas. Pārbīdīt partīcijas, ja vajag. Atpazīt cietņa nolietojumu un saprast, ko no tāda var gaidīt pēc ātruma un veiktspējas un atlikušā mūža.

2) Iemācies apieties ar programmatūru:
uzinstalēt vindozi,
saprast, kas ir servisi (vismaz 50% "specu" to pat nenojauš). saprast, kas no kura ir atkarīgs.
saprast, kur startējas malvāres, ieraudzīt tās, ja ir, izravēt malvāres. Un ne jau uzinstalējot vēl 1 antivīrusu, bet gan izmantojot atbilstošas utilītas tam. Vai pa taisno no LiveCD ar antivīrusu. saprast, kad ļaundabīgs softs darbojas un kad nedarbojas, kur viņš slēpjas no antivīrusiem.
Uzinstalēt atbilstošus draiverus (bez 100 nevajadzīgām utilītām, tūlboksiem utml drazu).
Uzinstalēt ofisu (ar solveri ieskaitot), servispakas, compatibility pakas.
Integrēt (slipstream) servispakas instalācijas diskā. Integrēt ISO failā draiverus specifiski kādam datoram, iededzināt diskā un uzinstalēt no tā vindozi.

pēc tam - uzkniebt tīkla vadu, saslēgt pa taisno un caur sviču/rūteri maziņu datortīklu no 2 un vairāk datoriem. saprast, kas ir dhcp un kas ir statiskā IP, un kas konkrētajā gadījumā ir par iemeslu tam, ka "nav interneta". kā diagnosticēt, kurā posmā ir problēma.

Un jau būsi krutāks par 90% "datorspecu".

Pēc tam var ķerties pie portatīvajiem, kam principā viss līdzīgi. Izjaukt, saskrūvēt un neko nepazaudēt pa ceļam. Atpazīt problēmu pēc klasiskajiem simptomiem (nemaz tik daudz to nav), tikai uzmetot acis, un pēc tā noteikt nepieciešamos darbus.
Ja gribas vēl ko īpašu - vari iemācīties pārlodēt sapūtušos kondensatorus. Tas būs sākums - tālāk var specializēties, piemēram, monitoru labošanā.

Ja šitāds aiziesi un normāli, sakarīgi runāsi jebkurā intervijā, aprakstīsi sevi iekš CV, atbildēsi par vārdiem un visu to pratīsi, neredzu problēmu ar karjeru. Tālāk tikai no paša atkarīgs - nostrādāsi šaraškina kantorī par 100Ls/mēn 10 gadus, brīvajā laikā dzerot alu un sūdzoties forumā par to, ka "neviens nekā neprot", vai arī kādā krutākā iestādē, par specialitāti darbojoties un mācoties. Un tas, uz cik krutām iestādēm iesi, atkarīgs no paša - kripata inteliģences sejā, normāla uzvedība un spēja par sevi pastāstīt arī vajadzīga, ne tikai zināšanas :)

izglītība - otršķirīga. ja gribi būt tikai tehniķis un nekas cits, tad ar vidējo vai labāk profesionālo IT vidējo pietiks. ja gribi laika gaitā mainīt kaut ko (sisadmins, piemēram - ne tikai ecafe, bet lielākos uzņēmumos), tad IT bakalaurs noderētu.

mana pieredze: programmētājs (un ne jau tikai php+html), krīzes laikā aizgāju 3 mēnešus pastrādāt par sisadminu-programmētāju firmā - vienā no lielākajiem Latvijas eksportētājiem, kamēr kas labāks atrodas. pieņēma uzreiz, jo spēju normāli runāties un atbildēt uz jautājumiem un pastāstīt, ka diagnostika nav problēma. brīvajā laikā par šokolādi jau daudzus gadus konsultēju/laboju radu datorus, atrisinu dažādas problēmas ar tiem. Arī tad, ja atnes pēc "aiznesu uz servisu, nepalīdzēja". IT maģistrs.

Pirmais, kas tev jāsaprot - ko tu zini un ko tu nezini no visa spektra. Tad attiecīgi sapratīsi, kas tev vēl jāapgūst, lai par darbu un normālu algu neuztrauktos. Un ko darba devēji gaida, ka tu sapratīsi (pat ja nav 5 gadu pieredzes ar to visu), lai vismaz dotu iespēju strādāt, sak`, gan apgūs ko nezin.

#46 Stasss @ 2012.06.21 09:57

+1 Usver!
Tiešām jēdzīgākā atbilde uz jautājumu, ko pēdējā laikā nācies manīt iekš šī portāla!

#47 klusaisjurka @ 2012.06.21 19:46

usver rakstīja:

izlasīju komentārus, cilvēkam no malas tā arī skaidrāks nepaliktu.

1) iemācies izdarīt pamatlietas. Atpazīt mātesplates/ramus/procesorus, ielikt-izņemt-nomainīt detaļas, upgreidot datora daļas, saprotot, kas ar ko ir savietojams. Pārspraust kabeļus (vismaz IDE master-slave atpazīt, primary-secondary. saprast, kā no tām atkarīga ātrdarbība. ("Build your own Pentium 3 PC" - baigi laba grāmata, ja zini maz).
Diagnosticēt detaļu stāvokli, atrodot bojāto detaļu. Saprast, vai RAMs, cietnis, mācplate darbojas kā nākas, klausoties pīkstienos, skatoties uzvedībā un simptomos, piespraužot citas daļas. Skatīties temperatūras, saprast, vai tās ir normālas un cik zemu tās var dabūt, lai būtu normāli.

Saskaldīt cietņus, atjaunot dzēstos datus un bojātās partīcijas. Pārbīdīt partīcijas, ja vajag. Atpazīt cietņa nolietojumu un saprast, ko no tāda var gaidīt pēc ātruma un veiktspējas un atlikušā mūža.

2) Iemācies apieties ar programmatūru:
uzinstalēt vindozi,
saprast, kas ir servisi (vismaz 50% "specu" to pat nenojauš). saprast, kas no kura ir atkarīgs.
saprast, kur startējas malvāres, ieraudzīt tās, ja ir, izravēt malvāres. Un ne jau uzinstalējot vēl 1 antivīrusu, bet gan izmantojot atbilstošas utilītas tam. Vai pa taisno no LiveCD ar antivīrusu. saprast, kad ļaundabīgs softs darbojas un kad nedarbojas, kur viņš slēpjas no antivīrusiem.
Uzinstalēt atbilstošus draiverus (bez 100 nevajadzīgām utilītām, tūlboksiem utml drazu).
Uzinstalēt ofisu (ar solveri ieskaitot), servispakas, compatibility pakas.
Integrēt (slipstream) servispakas instalācijas diskā. Integrēt ISO failā draiverus specifiski kādam datoram, iededzināt diskā un uzinstalēt no tā vindozi.

pēc tam - uzkniebt tīkla vadu, saslēgt pa taisno un caur sviču/rūteri maziņu datortīklu no 2 un vairāk datoriem. saprast, kas ir dhcp un kas ir statiskā IP, un kas konkrētajā gadījumā ir par iemeslu tam, ka "nav interneta". kā diagnosticēt, kurā posmā ir problēma.

Un jau būsi krutāks par 90% "datorspecu".

Pēc tam var ķerties pie portatīvajiem, kam principā viss līdzīgi. Izjaukt, saskrūvēt un neko nepazaudēt pa ceļam. Atpazīt problēmu pēc klasiskajiem simptomiem (nemaz tik daudz to nav), tikai uzmetot acis, un pēc tā noteikt nepieciešamos darbus.
Ja gribas vēl ko īpašu - vari iemācīties pārlodēt sapūtušos kondensatorus. Tas būs sākums - tālāk var specializēties, piemēram, monitoru labošanā.

Ja šitāds aiziesi un normāli, sakarīgi runāsi jebkurā intervijā, aprakstīsi sevi iekš CV, atbildēsi par vārdiem un visu to pratīsi, neredzu problēmu ar karjeru. Tālāk tikai no paša atkarīgs - nostrādāsi šaraškina kantorī par 100Ls/mēn 10 gadus, brīvajā laikā dzerot alu un sūdzoties forumā par to, ka "neviens nekā neprot", vai arī kādā krutākā iestādē, par specialitāti darbojoties un mācoties. Un tas, uz cik krutām iestādēm iesi, atkarīgs no paša - kripata inteliģences sejā, normāla uzvedība un spēja par sevi pastāstīt arī vajadzīga, ne tikai zināšanas :)

izglītība - otršķirīga. ja gribi būt tikai tehniķis un nekas cits, tad ar vidējo vai labāk profesionālo IT vidējo pietiks. ja gribi laika gaitā mainīt kaut ko (sisadmins, piemēram - ne tikai ecafe, bet lielākos uzņēmumos), tad IT bakalaurs noderētu.

mana pieredze: programmētājs (un ne jau tikai php+html), krīzes laikā aizgāju 3 mēnešus pastrādāt par sisadminu-programmētāju firmā - vienā no lielākajiem Latvijas eksportētājiem, kamēr kas labāks atrodas. pieņēma uzreiz, jo spēju normāli runāties un atbildēt uz jautājumiem un pastāstīt, ka diagnostika nav problēma. brīvajā laikā par šokolādi jau daudzus gadus konsultēju/laboju radu datorus, atrisinu dažādas problēmas ar tiem. Arī tad, ja atnes pēc "aiznesu uz servisu, nepalīdzēja". IT maģistrs.

Pirmais, kas tev jāsaprot - ko tu zini un ko tu nezini no visa spektra. Tad attiecīgi sapratīsi, kas tev vēl jāapgūst, lai par darbu un normālu algu neuztrauktos. Un ko darba devēji gaida, ka tu sapratīsi (pat ja nav 5 gadu pieredzes ar to visu), lai vismaz dotu iespēju strādāt, sak`, gan apgūs ko nezin.

afigeķ tu esi entuziasts, kas par disertāciju :D

#48 albertinio @ 2012.06.21 23:54

tad to ko sis rakstij pats var apgut nevaig nekadas skolas

#49 klusaisjurka @ 2012.06.23 12:13

albertinio rakstīja:

tad to ko sis rakstij pats var apgut nevaig nekadas skolas

tu vairs nedrīksti neko te datuvē rakstīt...tu man sāc krist uz nerviem....