Datuve :: Forums :: Arhīvs :: kur macities talak?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 296

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 296

Datuve.lv video
Top.LV

kur macities talak?

Ievietoja: oandreas @ 2012.07.03 22:00  

kāds var ieteikt, kur mācīties tālāk pēc 12.kl? Varbūt kāds zin kādas labas un kvalitatīvas studiju programmas, kurās būtu vērts mācīties un iegūtā profesija nākotnē noderētu. Kā ir ar datorzinātņu studijām Latvijā? Cik kvalitatīvas un noderīgas?

Komentāri:

#1 anrijzz @ 2012.07.03 23:11

Nu ja pa nopietno mācies un ritīgs guru pēctam esi, tad iespējams ir vērts par datoriķi mācīties.. Piem serverus, mājaslapas, datortīklus labot un adminstrēt..
Bet nu nezinu kā te ir ar tiem IT darbiem Latvijā..
Nekā jēdzīgāka nav?

#2 Box @ 2012.07.04 00:46

"Piem serverus, mājaslapas, datortīklus labot un adminstrēt.." - tev chali ir 16 ne vairak un tu izklausies pec klauna !

pa teemu - startet ieksh LU, pec 2gadiem ar mini pieredzi atrodi darbu, pabeidz skolu un starte dzive ;)

#3 anrijzz @ 2012.07.04 00:56

Box rakstīja:

"Piem serverus, mājaslapas, datortīklus labot un adminstrēt.." - tev chali ir 16 ne vairak un tu izklausies pec klauna !

Kļūdies.. Nu nu, ko tad LV labāku te atradīsi?
Jēga "mācīties pa kosmonaltu valstī, kurā nav raķešu bāzes?"
Vot ja labi zin angleni un uz ārzemēm pēctam, tad ok.. Lv neko jēdzīgāku pa manis rakstīto neatradīs..

#4 Kobra2012 @ 2012.07.04 01:35

Iesaku, finanses, uznemejdarbibu, ekonomioku

#5 anrijzz @ 2012.07.04 02:18

Kobra2012 rakstīja:

Iesaku, finanses, uznemejdarbibu, ekonomioku

Piekrītu.

#6 karuuzo @ 2012.07.04 11:01

Faktiski šobrīd ir diezgan liels labu programmatūras izstrādes specu trūkums gan Latvijā, gan ārpus tās. Programmatūras izstrādi es minu tāpēc, ka tas nav tikai programmēšana, bet arī sistēmanalīze, testēšana, projektu vadība.
Ir tikai viena nianse, _labu_ specu trūkums ;)

m

#7 Cincelnetti @ 2012.07.04 14:37

Godīgi teu pateikt? Bez diršanas? Visi pasniedzēji  ir āksti un simulanti, un viņiem algas maksā naivi debīļi.

#8 Asmodeus @ 2012.07.04 15:44

skatoties kādā jomā

#9 oandreas @ 2012.07.04 16:03

Cincelnetti rakstīja:

Godīgi teu pateikt? Bez diršanas? Visi pasniedzēji  ir āksti un simulanti, un viņiem algas maksā naivi debīļi.

kā tas izpaužas?

#10 Cincelnetti @ 2012.07.04 21:44

Tas izpaužas Latvijas universitātēs. Neiesaku tērēt ne santīma, pabalstot tos pajolus. Mācīties vari pats, tev ir viss vajadzīgais pieejams.

#11 oandreas @ 2012.07.05 00:44

Bet budžeta vietas? LU datorikas fakultātē vien ir 260 budžeta vietas, kā arī RTU datorprogrammās kopā ir ap 300 budžetvietām. Tikai kāda kvalitāte?

#12 kaspars1 @ 2012.07.05 01:45

kaada jeega macities peec 12 klases? :DDDD

#13 Kobra2012 @ 2012.07.05 21:28

Pats mācījos Banku augstskolā finanses. Neko sliktu nevaru teikt, jā, maksas augstskola, kad es mācījos maksāja 700ls gadā, tagad noteikti vairāk. Pasniedzēji ļoti zinoši un bija aizraujošas lekcijas, privātās maksas augstskolas atšķirībā no valsts budžeta netur nekvalitatīvus pasniedzējus, jo tomēr tā ir studentu naudu un studentu viedoklis ir ļoti svarīgs. 3.kursā jau man bija prakse bankā. Pēc augstskolas tiku strādāt bankā pa 400ls menesi, vēlāk pabeidzu RTU finanšu maģistrus, bija pieredze, tagad savos 27 gados strādāju bankā jau par 750ls uz rokas :))

#14 3Dklucis @ 2012.07.05 22:56

Kobra2012 rakstīja:

Pats mācījos Banku augstskolā finanses. Neko sliktu nevaru teikt, jā, maksas augstskola, kad es mācījos maksāja 700ls gadā, tagad noteikti vairāk. Pasniedzēji ļoti zinoši un bija aizraujošas lekcijas, privātās maksas augstskolas atšķirībā no valsts budžeta netur nekvalitatīvus pasniedzējus, jo tomēr tā ir studentu naudu un studentu viedoklis ir ļoti svarīgs. 3.kursā jau man bija prakse bankā. Pēc augstskolas tiku strādāt bankā pa 400ls menesi, vēlāk pabeidzu RTU finanšu maģistrus, bija pieredze, tagad savos 27 gados strādāju bankā jau par 750ls uz rokas :))

Nu tad jau tu esi kārtīgs Nedapistenis-es aptuveni   tādu naudu   saņemu  ar  neiesākto  augstāko :D!

#15 Kobra2012 @ 2012.07.05 23:13

Tā ir tikai mana pamatalga bankā+ ir visādi finanšu un audita darbi, tā kā +1000ls izvelku un varu atļautie ar sievu 2x gadā aizbraukt ceļojumā, bet tu paliksi prasts melnstrādnieks.

#16 kaspars1 @ 2012.07.05 23:34

u kidding? sēž datuvē un saņem ~750ls.

#17 Cincelnetti @ 2012.07.06 09:46

Neko viņš nesaņem! Vienreiz apkrāpis kādas omes iekrāto pensiju par staļļa  remontu un viss.
Kādreiz ar visiem šitiem te traktoristiem daudz maksāja. Tad uzradās aizvien vairāk parazītu kantoru un tagad arī traktorists ne tuvu 750 nepelna.
A kas attiecas uz studēšanu, ta jau labāk traktora tiesības likt un pašam mājās kompjus mācīties, nekā sēdēt 4 gadus kaukāda RTU vai LU un mācīties nekam nederīgus sūdus.

#18 karuuzo @ 2012.07.06 11:15

Kāds te tomēr dunduku bars savācies. Mācīties vajag kaut vai tikai tāpēc, lai papīrīti dabūtu, ar ko piesegties. Un tas, kurš saka, ka "Visi pasniedzēji  ir āksti un simulanti", laikam ir prāta invalīds. Tādus pat par melnstrādniekiem neviens neņem, jo nevienam nevajag darbinieku, kam nav smadzenes.

Ja runā par izglītību kā tādu, ir vairākas kategorijas cilvēku, tādi, kas izšļūc caur universitāti, dabū papīru, bet smadzeņu un zināšanu nav, un ir tādi, kas bez visām akadēmiskām zināšanās ir ieguvuši tādu pieredzi, ka cepuri nost. Bet vidēji ir tā, ja smadzenes strādā, tad arī skolā iet, ja dunduks, tad skola nepalīdzēs. Bet var pateikt vienu, uz tevi vienmēr skatīties labāk, ja tev būs diploms kabatā. Bieži tas ir pirmais kritērijs, lai atsijātu pelavas pirms darba intervijas ;)

m

#19 Cincelnetti @ 2012.07.06 12:42

Nu nu, tirliņ, nosauc pāris pasniedzējus kuri prastu uztaisīt pa 200 metru sliedēm braucošus ratiņus. sliedzes uzliks tie "melnstrādnieki", ratiņus uzmetinās, bet vajag kontroli. Reāls uzdevums. AIZIET! 2 pasniedzejus, ar kontaktinfo, vai  ieaicini forumā, parunāsim. Visus izejas datus apstāstīšu.
Vel 1 uzdevums - vajag Internetu laukos. Aiziet - izdevīgāko variantu. Atrašanās vietu telekoma forumā paņem paši no kāda threada.