Datuve :: Forums :: Arhīvs :: Dīvainības ar rūteri

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 313

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 313

Datuve.lv video
Top.LV

Dīvainības ar rūteri

Ievietoja: telepaats @ 2012.07.07 23:54  

Vienu dienu pieceļos no rīta un pamanu, ka ejot iekšā draugos viss ir kā parasti. Tad es sagribēju pagooglēt zem youtube dziesmas skaņām, BET nekas nesanāca, jo ne google nedz youtube negāja. Tad es pamēgināju facebook, twitter, myspace un citas mājas lapas, kuru domēni ir *.com - nekā. Tai pašā laikā mājaslapas ar domēniem *.lv strādā bez problēmām. Sākumā bija ienākusi galvā doma, ka nestrādā amerikas serveri vai kas tāds, bet nu nejau visi reizē.
Tā man ienāca galvā doma paeksperimentēt ar rūteri un modemu, kas savstarpēji savienoti. Savienojums ar datoru iet modems>>ruteris>>laptops (wi-fi)
Kad pievienoju kabeli no modema pa tiešo uz laptopu viss strādā, bet kad caur rūteri - tikai lv mājaslapas. Restartējot rūteri viss itkā strādā, bet uz cik ilgu laiku? Citreiz viss strādāja pēc kādām 15 minūtēm, bet tad vēlāk atkal tas pats. Pēc tam jau es restartēju rūteri.
Es gribētu gūt atbildi uz jšādiem jautājumiem: Kas notiek ar rūteri? Un vai tiešām vainīgs rūteris? Ko darīt lai labotu šo problēmu?  Kapēc tā notiek un vai tas kādam jau ir bijis?

Komentāri:

#1 Cincelnetti @ 2012.07.08 00:06

Viss notiek pareiz, teu inec nau domāc. Aiznes kompi uz lombardu un nopērc kādu rubika kubu un daudz burkānus un šokolādi.

#2 3Dklucis @ 2012.07.08 00:12

Cincelnetti rakstīja:

Viss notiek pareizi, teu inec nau domāc. Aiznes kompi uz lombardu un nopērc kādu rubika kubu un daudz burkānus un šokolādi.

Varbūt  uzmet  sev uz nagiem Kieģeli..!!!

Autors !Tev tur tas rooters kautkādā dirsaa ar konfigurēšanu:)-restarts ir  stulba iedoma ka līdzēs.Pa priekšu  apstāsti  kāda tev IP!

#3 Rednex @ 2012.07.08 00:42

Man ar lattelecom pieslēgumu arī bija līdzīgi, pēc 2 dienām atkal viss bija ok. palasīju telekom forumu, tādi gļuki gadoties ik pa laikam, citi saka, ka problēma ar DNS iestatījumiem.

#4 kaspars1 @ 2012.07.08 04:42

sāksim ar to, kā tu draugos vari ieet caur internetu?

#5 bykeda @ 2012.07.08 10:30

Saakumaa jau nu vareeji pateikt vismaz router modeli! Kaut kaads Tp-link vai Edimax? Jaaskatas vai ir peedeejaa firmware,vai settingi pareizi salikti. Par maz info.

#6 Cincelnetti @ 2012.07.08 12:48

3Dklucis rakstīja:

Autors !Tev tur tas rooters kautkādā dirsaa ar konfigurēšanu:)-restarts ir  stulba iedoma ka līdzēs.Pa priekšu  apstāsti  kāda tev IP!

Vot šis ir īsts speciālists, pa gabalu jau jūtams. Tāds varētu droši pieteikties kāda no tiem cv.lv sludinājumiem un tikt kautkur par senior network administrator :D

#7 3Dklucis @ 2012.07.08 13:10

Cincelnetti rakstīja:

3Dklucis rakstīja:

Vot šis ir īsts speciālists, pa gabalu jau jūtams. Tāds varētu droši pieteikties kāda no tiem cv.lv sludinājumiem un tikt kautkur par senior network administrator :D

Jā un tad es tevi  viruāli  izdrāstu  stroikā uz vietas ar ķieģeli rokās ... :D!

E tu man dabūsi  sakonfiguret vienu TP lynku ar USB portu  lai  USB modems darbojas caur vinu.....Varēsi puse dienas nestrādāt:),man nav laika -traktoram karbarātors jamain:D!!

#8 Cincelnetti @ 2012.07.08 14:13

Kapēc lai es teu mācītu? Tādiem deģenerātiem NEVAJAG un pat NEDRĪKST internetu dot. Apjēdz jel, tāds indivīds nedrīkst eksistēt!

#9 telepaats @ 2012.07.08 15:42

bykeda rakstīja:

Saakumaa jau nu vareeji pateikt vismaz router modeli! Kaut kaads Tp-link vai Edimax? Jaaskatas vai ir peedeejaa firmware,vai settingi pareizi salikti. Par maz info.

Linksys rūteris

#10 telepaats @ 2012.07.08 15:44

kaspars1 rakstīja:

sāksim ar to, kā tu draugos vari ieet caur internetu?

Atkārtošu vēlreiz - latvijas mājaslapas, kas nebeidzas ar com strādāja...

#11 telepaats @ 2012.07.08 15:47

Rednex rakstīja:

Man ar lattelecom pieslēgumu arī bija līdzīgi, pēc 2 dienām atkal viss bija ok. palasīju telekom forumu, tādi gļuki gadoties ik pa laikam, citi saka, ka problēma ar DNS iestatījumiem.

Tātad iespējams ir vainīgs pats Lattelecom un rūterī vainas nav? Mans provaideris ir lattelecom.

#12 kaspars1 @ 2012.07.08 16:21

hard reset pamēģināji?

#13 Cincelnetti @ 2012.07.08 22:39

Ā, tas vienīgais Linksys modelis, nu skaidrs... jā tam ir tā vienīgā problēma, ko risina ar vienīgo risinājumu.
Tādi dauni labāk lai gatavo 10Ls datorspeca pakalpojumam.

#14 telepaats @ 2012.07.08 22:56

Cincelnetti rakstīja:

Ā, tas vienīgais Linksys modelis, nu skaidrs... jā tam ir tā vienīgā problēma, ko risina ar vienīgo risinājumu.
Tādi dauni labāk lai gatavo 10Ls datorspeca pakalpojumam.

Tu nu gan esi ļauns, piedod es nepadomāju līdz galam skatoties modeli. Modelis ir linksys WRT120N.
Un datorspeciālisti ir visādi, pēdējais bija ļoti speciāls, ka tā saprogrammēja manu kompi, ka vienīgais, kas to varēja atprogrammēt bija kuvalda. =)

#15 telepaats @ 2012.07.08 23:00

kaspars1 rakstīja:

hard reset pamēģināji?

Nē. Nekad nēsmu mēģinājis. Reti ir darīšanas ar rūteri.

#16 Cincelnetti @ 2012.07.08 23:21

telepaats rakstīja:

Tu nu gan esi ļauns, piedod es nepadomāju līdz galam skatoties modeli. Modelis ir linksys WRT120N

Nu redz, purkšīt! Beidzot varbūt sāksi domāt? Pirmkārt jau sūdu pa dārgo esi nopircis. Redz tur iekšā ir AR7240 procesors, kuram VAJAG RADIATORU! A no rūpnīcas radiatora NAU! Tā visi viņu moca, moca, kamēr nokauj.
Tagad vienīgā cerība izjaukt un uzsēdināt radiatoru, noresetot, uzlikt jaunāku firmware, un velreiz noresetot, pēc tam PAREIZI sakonfigurēt, nevis kā cirkū.

Un datorspeciālisti ir visādi, pēdējais bija ļoti speciāls, ka tā saprogrammēja manu kompi, ka vienīgais, kas to varēja atprogrammēt bija kuvalda. =)

A kapēc tu viņam neliki lai pārtaisa? Kapēc vispār sauci tādu pajolu?

#17 telepaats @ 2012.07.08 23:33

Cincelnetti rakstīja:

telepaats rakstīja:

Tu nu gan esi ļauns, piedod es nepadomāju līdz galam skatoties modeli. Modelis ir linksys WRT120N

Nu redz, purkšīt! Beidzot varbūt sāksi domāt? Pirmkārt jau sūdu pa dārgo esi nopircis. Redz tur iekšā ir AR7240 procesors, kuram VAJAG RADIATORU! A no rūpnīcas radiatora NAU! Tā visi viņu moca, moca, kamēr nokauj.
Tagad vienīgā cerība izjaukt un uzsēdināt radiatoru, noresetot, uzlikt jaunāku firmware, un velreiz noresetot, pēc tam PAREIZI sakonfigurēt, nevis kā cirkū.

A kapēc tu viņam neliki lai pārtaisa? Kapēc vispār sauci tādu pajolu?

Nejau es gribēju viņu saukt. Manis mājās tolaik nebija un viss notika tā kā tas notika.

Paldies par palīdzību :)

#18 AndrisIT @ 2012.07.09 01:44

Tas ir tāpēc, ka pēdējais "specs" bija pidrillo kas tik māk dauņoties ar sūdsoftiem un iekasēt naudiņu no nezinīšiem.