Datuve :: Forums :: Arhīvs :: NEF to JPG - krāsu košuma zudums

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 314

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 314

Datuve.lv video
Top.LV

NEF to JPG - krāsu košuma zudums

Ievietoja: ground @ 2012.07.24 03:40  

Mana problēma.  Lietoju Adobe Camera RAW (iebūvēts Adobe Photoshop CS5).  Pēc bilžu koriģēšanas NEF formātā gribu saglabāt JPG. Izvēloties Image Quality izvēlos maximālos rādītājus, t.i., 12. Un esmu izmēģinājis arī FORMAT OPTIONS 3 variantus( Baseline Standart, Baseline Optimized, Progressive). Saglabājot JPG formātā un pēc tam to atverot vairs nav tik košas un piesātinātas krāsas kā sākotnēji bij ekrānā. Zinu, ka JPG tiek saspiests, bet vai tiešām neko nevar līdzēt, lai bildēm būtu JPG un krāsas blāvākas nepaliek? Paldies.

Komentāri:

#1 jurro @ 2012.07.24 10:44

Gan jau ka no Camera RAW saglabā ar Adobe RGB krāsu profilu (noklusētais, bet der tikai, ja gatavo produktu tipogrāfijām, kuras to atbalsta). Uzliec sRGB un būs OK. Kā arī - visu apstrādi vēlams veikt 16 bit (daudz mazāki kvalitātes zudumi procesā) un tikai pirms gatavā produkta saglabāšanas (jau no Photoshop, ne Camera RAW) izvēlēties 8 bit . Vispār, ja ir iespēja, jau kamerā jāizvēlas 16 bit režīms.
Ja nevari atrast, kur uzlikt sRGB apakšā, kur zilie burti .
Jā, nav obligāti visu apstrādāt vēlreiz - atver Photoshopā esošās "pelēkās" jpg un nomaini krāsu profilu uz sRGB - bildes "atdzīvosies", jo visa  krāsu informācija jau tur ir, tikai, izņemot Photoshop,  nav ar ko  pareizi attēlot AdobeRGB profila bildi.